לקראת הדיון על חוק יסוד הלאום בשלישי הקרוב: אתר חדש חושף- מי הם השופטים שרומסים את הדמוקרטיה בישראל?!

תנועת "אם תרצו הפיצה היום (א') אתר חדש העונה לשם "הכר את השופט" המספק מידע על העבר המקצועי של שופטי בג"ץ. האתר החדש הופץ לקראת הדיון ביום שלישי הקרוב על חוק יסוד: הלאום.

שתפו:

תנועת "אם תרצו הפיצה היום (א') אתר חדש העונה לשם "הכר את השופט" המספק מידע על העבר המקצועי של שופטי בג"ץ. האתר החדש הופץ לקראת הדיון ביום שלישי הקרוב על חוק יסוד: הלאום.

לאחר שתנועת "אם תרצו" הובילה מסע ציבורי נרחב סביב חוק הלאום בדרישה להעבירו בשידור חי ונענתה על כך בחיוב, בתנועת "אם תרצו" החליטו להעלות הילוך והעלו לרשת אתר ובו פסקי דין בעייתיים של שופטי העליון, בראשם אלו שידונו בחוק הלאום. האתר החדש מרכז את פסקי הדין מעוררי המחלוקת של שופטי בג"ץ העוסקים בין השאר בתחום הגבלת כוחות הביטחון במדיניות המלחמה בטרור, הפרעה במדיניות ההגירה שלה ועוד.

הדרישה לשידור הדיון בחוק הלאום וכן האתר שהושק כעת, נבעו בין היתר להציב מענה להיעדר מידע נגיש אודות שופטי והתנהלותם. כאשר רק לפני מספר חודשים נחשף כי דוברות הרשות השופטת פנתה לאתר 'ויקיפדיה' בבקשה לערוך שינויים בדפים של שופטים עליונים, כולל בדף המידע של נשיאת העליון אסתר חיות. כך שהאתר החדש והדרישה של "אם תרצו" לשדר את הדיון כעת אמורים למנוע מן השופטים להחליט החלטות הרות גורל לעתידה של המדינה מבלי שהציבור מודע לכך ומבלי שידע מה אופי השופטים הדנים באותן סוגיות.

מתן פלג יו"ר אם תרצו אמר כי:
"מערכת משפט חזקה ועצמאית היא תנאי להתנהלות תקינה של כל דמוקרטיה ועל אחת כמה וכמה דמוקרטיה תוססת ובריאה כמו במדינת ישראל. כדי להבטיח את המצב הזה, חייבים להתרחש שני תהליכים. הפסקת הפוליטיציה במערכת המשפט המתבטאת בעשרות התערבויות של בג"ץ הנעשות בגורל המדינה באופן סובייקטיבי ובעייתי. השני הוא בלימת האקטיביזם השיפוטי של בג"ץ והחזרת עיקרון הפרדת הרשויות. הדיון על חוק יסוד הלאום, הוא דיון ללא סמכות וקרוב בהרבה לתיאור "סימפוזיון פוליטי". ראוי שאם שופטי בג"ץ מתנהגים כפוליטיקאים בגלימות, יעלה גם אתר המרכז בתוכו מידע החושף את פסקי הדין הפוליטיים והשערוריתיים שלהם. הגיע הזמן שהציבור יחשף למה שופטיו עושים. שקיפות היא לא מילה גסה וראוי שגם בבג"ץ יבינו זאת".

לאתר "הכר את השופט":

https://savedemocracy.imti.org.il/

 

לכתבה באתר וואלה > לחצו כאן

לכתבה בערוץ 7 > לחצו כאן

לכתבה בחדשות 0404 >

 

שתפו:

פרסומים אחרונים:

פרויקטים אחרונים:

עוצרים את ההסתה של האנרכיסטים

בזכות התלונה שלנו, המסיתה המרצה יולנדה יבור נעצרה והיא נחקרת. בזכות המאבק שלנו, האנרכיסט האלים דן אהרונסון הועמד לדין והוגש נגדו כתב אישום. אחרי שנים

עוצרים את ההסתה באקדמיה נגד חיילי צה"ל

שמים סוף להסתה נגד לוחמי צה"ל באקדמיה – עכשיו! בשבועות האחרונים ראשי האקדמיה הסירו את המסכות. הם מתעקשים להוציא מכתבים המגינים על מרצה שמסית באופן

מוציאים את החקירה מהפרקליטות!

אנחנו יוצאים למהלך דרמטי וצריכים אתכם איתנו: מוציאים את החקירה מהפרקליטות! בשבועות האחרונים אנחנו רואים יום יום את המערכת הרקובה בפצרי"ה ובפרקליטות. פנינו הבוקר לפרקליט

דורשים פוליגרף לגלי!

גלי בתשובתה לבג״ץ ב-16.9.25: "לא נמצאה ולו אינדיקציה ראשונית המצביעה על מקור העברת המידע" המפכ"ל, תחקור את גלי!

סרטונים:

חדשות ועדכונים

אירועים קרובים