יום השנה להצהרת בלפור

שתפו:

יום השנה להצהרת בלפור —

כשמביטים לאחור, על דרך הקמתה של מדינה יהודית בארץ ישראל לאורך ההיסטוריה, קשה שלא לשים לב להצהרת בלפור.
אותה הצהרה שנתנה תוקף על ידי אחת המעצמות, בפעם הראשונה, לזכותו של העם היהודי לבית לאומי בארץ ישראל.
ביולי 1917 הגיש ד"ר חיים ויצמן (לימים נשיא המדינה הראשון) לממשלת בריטניה הצעה להצהרה מדינית שרואה בארץ ישראל את ביתו הלאומי של עם ישראל ומכירה בזכותו לבנות את חייו הלאומיים בה. שר החוץ הבריטי ארתור ג'יימס בלפור ראה בעין יפה את ההצהרה מטעמים אסטרטגיים.
בלפור ראה את שיבת היהודים לציון כדבר צודק. כוחות אנטי-ציוניים שונים פעלו כדי לסכל את המהלך.
ביניהם, בריטים שחששו לקלקל את הקשר עם הערבים מצד אחד, ויהודים בני המעמד הגבוה מצד שני שראו עצמם כ"אנגלים בני דת משה" ולא כבני הלאומיות היהודית, או חששו למעמדם בממלכה במידה ותקום עבורם מדינת לאום בארץ ישראל.
לאור כל ההתנגדויות מותנה וסויגה ההצהרה, אולם בנוסח הסופי – שאושרר מחדש בכתב המנדט הבריטי שלוש שנים מאוחר יותר – התחייבו הבריטים להכיר בזכויות הלאומיות של העם היהודי בארץ ישראל ולקדם את מימושן, בכפוף לתנאי לפיו ישמרו הזכויות הדתיות והאזרחיות של עדות לא-יהודיות.
כך נכתבה ההצהרה, בזו הלשון: "ממשלת הוד מלכותו רואה בעין יפה הקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, ותשתדל במיטב מאמציה להקל על השגת מטרה זו, בתנאי ברור שלא ייעשה שום דבר העלול לפגוע בזכויות האזרחיות והדתיות של עדות לא יהודיות בארץ ישראל או בזכויות ובמעמד המדיני של יהודים בכל ארץ אחרת."

שתפו:

0 0 הצבעות
דירוג המאמר
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
guest
0 תגובות
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות

פרסומים אחרונים:

דרוש/ה רכז/ת שטח לתנועת אם תרצו

רוצה להיות אושיית רשת משפיעה? אוהב/ת מצלמה ורשתות חברתיות? אכפת לך ממדינת ישראל, ולא מפחד/ת להביע את דעתך? *בוא/י להיות רכז/ת השטח של אם תרצו!*

מפלסטיניזם – לציונות ערבית

הרצאה נוספת ברצף ההרצאות של ׳אם תרצו׳, עם הרצאה מרתקת! של: ד״ר עינת וילף, על ציונות, ערבים וחזון. עתיד מדיניות החוץ והביטחון של מדינת ישראל!

פרויקטים אחרונים:

תכנית גפן

מחוברים לחינוך התוכניות שלנו בבתי הספר 'אם תרצו' היא התנועה הציונית הגדולה בישראל, הפועלת לחיזוק ולקידום ערכי הציונות בחברה הישראלית. המרצים שלנו מתמחים בנושאי ציונות

פרויקט הדגל הלאומי הר חברון מניפים ריבונות

מניפים ריבונות! הצטרפו עכשיו לפרויקט הדגל הלאומי באזור הר חברון. חברים יקרים, בחודשים האחרונים אנחנו עושים היסטוריה ביהודה, שומרון ובנימין. במקום שהיהודים יפחדו לנסוע בכבישים,

סרטונים:

חדשות ועדכונים

0
נשמח לתגובה שלך.x