כ-50 פורעים ערבים מהכפר מוכמאס תקפו רועי בקר בחווה סמוך ליישוב מכמש. כוחות הביטחון ובעל החווה שהוזעקו למקום הותקפו גם הם, ובתום כחצי שעה הצליחו להדוף את הפורעים בחזרה לכפר.
אירוע חמור התרחש בבנימין: כ-50 פורעים ערבים מהכפר מוכמאס הגיעו לשטחי מרעה בחווה הסמוכה ליישוב מכמש, והחלו ליידות אבנים לעבר רועי בקר ששהו במקום.
על פי הדיווח מהשטח, הפורעים הגיעו במספר גדול, כאשר רובם גלויי פנים, וניסו להבריח את הרועים ולשבש את שגרת העבודה במקום. לאחר שהוזעקו כוחות הביטחון ובעל החווה, נמשכה ההתפרעות והאבנים יודו גם לעברם.
לאחר כ-30 דקות של עימות, הצליחו כוחות הביטחון ובעל החווה להדוף את הפורעים בחזרה לכיוון הכפר מוכמאס. בשלב זה נבדקים היקף הנזק והאם ישנם נפגעים.
גורמים בשטח מזהירים כי מדובר בהסלמה מדאיגה בדפוסי התקיפה נגד רועי הבקר וההתיישבות במרחב, וקוראים לתגובה נחושה: אכיפה מיידית, איתור פורעים, ומיצוי הדין – כדי למנוע את האירוע הבא.









