כן-כן, קרן פלסטינית ממש.
לדוח המלא – לחצו כאן
- "מזכירות זכויות האדם והמשפט הבינלאומי" [להלן: המזכירות]היא תכנית מימון פלסטינית השוכנת בעיר רמאללה שברשות הפלסטינית.[1] – The Human Rights and International Humanitarian Law Secretariat, היא פעלה, מאז הקמתה ב 2008- ועד תחילת שנת 2014 , במסגרת NDC – מרכז הפיתוח הפלסטיני לארגונים שאינם ממשלתיים (NGO Development Centre) . גם NDC היא קרן פלסטינית לכל דבר ועניין.[2] החל ממרץ 2014 , עובדת המזכירות כארגון עצמאי, המנהל כספי תרומות (ברמה המוצהרת לפחות) מן המדינות דנמרק, שבדיה, שוויץ והולנד ומעביר אותם לארגוני חרם פלסטינים קיצוניים וארגונים שתולים ישראליים. ) ראה נספח) ל'מזכירות' משרדים ברמאללה ובעזה, והעומד בראשה הוא ד"ר מוסטפא מארי[3], חוקר באוניברסיטת ביר זית עצמה.[4]
- תכנית המענקים של 'המזכירות', לשנים 2016-2014 , כוללת למעלה מ $12,000,000- כשמתוך סכום זה מוענקים כ7- מיליון דולרים ל 11- ארגונים ישראליים דוגמת 'בצלם', 'עדאלה', 'יש דין', 'שוברים שתיקה' ו'במקום'. שאר הכסף מועבר לארגונים פלסטינים רבים, בינהם: אל חאק, אדאמיר,. המרכז הפלסטיני לזכויות אדם ועוד (ראה נספח)
- בקרב הארגונים הפלסטיניים הנתמכים על ידי המזכירות ישנם ארגונים פלסטיניים קיצוניים המקדמים חרם וסנקציות על מדינת ישראל, ארגונים הפועלים להעמדת קציני צה״ל ובכירים ישראלים לדין ועוד.[5] חלק מן הארגונים הפלסטיניים הנהנים מכספי המזכירות קשורים לפעילויות של ארגון הטרור "החזית העממית לשחרור פלסטין" (ראה נספח)
- במהלך מבצע צוק איתן , העבירה המזכירות מענק חירום לשבעהארגוניםפלסטיניים קיצוניים) אל- דאמיר', 'בדיל', 'האגודה הבינלאומית לזכויות הילד- פלסטין', 'הוועדה הטכנית לענייני נשים', 'המרכז הפלסטיני לזכויות אדם', 'המרכז לענייני נשים', 'אל- מיזאן) ולשניארגוניםישראליים (בצלם, שוברים שתיקה) המענק ניתן לצורך מאמצי תיעוד ברצועת עזה במהלך צוק איתן.
- בגמר מבצע צוק איתן אוגוסט 2014 יזמה המזכירות' סדנת עבודה בשם :"ועדת החקירה של האו׳׳ם לחקר הפרות החוק ההומניטארי וזכויות האדם בשטחים הפלסטינים הכבושים". על פי ד"ר מוצטפא מארי, מנהל המזכירות, הסדנה נועדה לדון בדרכי העבודה עם ועדת האו"ם כפי שנעשה עם משלחת האו"ם לחקר מבצע עופרת יצוקה יחד עם שעוואןג'בארין, מנכ"ל ארגון החרם הפלסטיני אל חאק, ופעיל בארגון הטרור "החזית הלאומית לשחרור פלסטין" שהסביר את חשיבות מאמצי התיעוד של הארגונים וכן ציין כי הוועדה קיבלה מנדט לזהות את מבצעי פשעי המלחמה והפשעים נגד האנושות הוא הדגיש כי כחלק מההמלצות חייבת להיכלל המלצה על הצטרפות לבית הדין הפלילי הבין-לאומי ) CHH (, אחרת אין משמעות לוועדת החקירה[6].
- בספטמבר 2014 , קיימה המזכירות מפגש עם נציגי הארגונים בנושא מימון חירום עבור רצועת עזה. המשתתפים במפגש דנו בצורך הדחוף להאיץ את מאמצי התיעוד ברצועה. נציגי הארגונים ציינו את התגובה המהירה של אנשי השטח שלהם, למאמצי התיעוד ואיסוף המידע במהלך המבצע. הנציגים דחקו ב'מזכירות' להמשיך במימון התיעוד ולהגיב במהירות לבקשות הארגונים, בשל המצב ברצועת עזה. בסוף המפגש, הביעו נציגים מרמאללה את רצונם להרחיב את היקף התיעוד של הפעילות הישראלית גם לגדה המערבית, כולל מזרח ירושלים[7].
- הארגונים השותפים של המזכירות הגישו לתובעת הראשית של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג מידע על הפרות זכויות אדם ופשעים לכאורה שביצעה ישראל במהלך מבצע "צוק איתן". הארגונים בקשו מבית הדין להבטיח כי הקורבנות הפלסטינים של המתקפה הישראלית על עזה יקבלו צדק ופיצויים[8].
- המזכירות הפלסטינית ציינה השנה (2015) לטובה את ארגון בצלם כמובילה את המערכה המשפטית הבינ"ל נגד ישראל.[9]
- באמצעות הקרן הפלסטינית מרמאללה דיווחה כי מימנה לארגון השתול בצלם לוביסיט בכנסת ישראל. [10]
[1] ה"מזכירות לזכויות אדם ולחוק ההומניטארי הבין-לאומי" החלה את דרכה בשנת 2008 כגוף בתוך ארגון ה-NDC וככל הנראה החלה לפעול כגוף עצמאי בתחילת 2014.
[3] http://www.rightsecretariat.ps/aboutus/staff
[4] http://www.rightsecretariat.ps/aboutus/managing-partne-rs/birzeit-university
[5] http://www.terrorism-info.org.il/Data/articles/Art_20506/H_059_13_134837230.pdf
[6] http://www.rightsecretariat.ps/events/113-press-release-secretariat-partners-hold
[7] http://www.rightsecretariat.ps/events/114-secretariat-holds-meeting-with-partner
[8] http://www.rightsecretariat.ps/events/213-human-rights-ihl-secretariat-s-partners-deliver-submission-to-the-international-criminal-court-on-alleged-israeli-war-crimes-and-crimes-against-humanity
[9] http://rightsecretariat.ps/portal/uploads/Annual_Report_2014__22_June_2015.pdf (עמ' 61)
[10] http://rightsecretariat.ps/portal/uploads/Annual_Report_2014__22_June_2015.pdf (עמ' 64)