הנתונים נטענים…

האליטה לא מוכנה לשחרר כוח – ולכן לא תהיה פשרה

מתן גרפי מזהיר: האליטה מסרבת לשחרר כוח ולהתפשר – ולכן ישראל צועדת לעימות עמוק, כשמי שאחראים לכשלי העשורים האחרונים מסרבים לתת דין וחשבון.

שתפו:

יו״ר תנועת אם תרצו, מתן גרפי, התייחס בראיון ל־ערוץ 14 למשבר הפוליטי והביטחוני, וטען כי ישראל ניצבת בפני מאבק עמוק על מוקדי הכוח במדינה – מאבק שאין בו כוונה אמיתית לפשרה מצד האליטה השלטת.

לדבריו, “חלק גדול מהכוח שהאליטה מחזיקה בו – היא לא מוכנה לשחרר. אין פה שאלה לאן הדבר הזה מוביל”. גרפי הדגיש כי דפוס הפעולה הזה חוזר שוב ושוב: בהתנגדות לרפורמה המשפטית, בחוק הגיוס, ובכל ניסיון לשינוי מהותי במבנה קבלת ההחלטות במדינה.

עוד טען גרפי כי האליטה, שחלקה משולב זה עשרות שנים במערכת הביטחון ובכוחות הביטחון, אינה מוכנה לתת דין וחשבון על מדיניות וטעויות מצטברות של 20–30 השנים האחרונות. “בגלל זה לא תהיה פשרה”, אמר, “הם ילכו עד הסוף בנושא הזה”.

באם תרצו מסרו כי דבריו של גרפי משקפים מציאות שבה קבוצה מצומצמת מנסה לשמר כוח והשפעה, גם במחיר של העמקת הקרע הציבורי, וקראו לשקיפות, אחריות ציבורית והשבת מוקדי ההכרעה לידי הציבור ונבחריו.

שתפו:

5 1 הצבעה
דירוג המאמר
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
guest
0 תגובות
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות

פרסומים אחרונים:

רכז שטח

רוצים להשפיע על מה שקורה במדינה? להצטרף לעשייה ציונית משמעותית? תנועת “אם תרצו” מגייסת רכז קהילות ופעילים  לתפקיד מאתגר, ערכי ומלא סיפוק, בלב העשייה של

רכז/ת פרוייקטים

במסגרת התפקיד: ניהול ותפעול פעילות הסברתית ופרסומית עבודה מול פעילים ומתנדבים הובלת משימות שטח ולוגיסטיקה עבודה דינמית בסביבה ציבורית משתנה דרישות התפקיד: הזדהות עם ערכי

פרויקטים אחרונים:

נסיגה מלבנון = טבח בצפון

הצטרפו לקריאה לראש הממשלה לא להסכים להסגת כוחות צה"ל מלבנון.  נסיגת הכוחות זה סכנה ממשית מיידית לתושבי הצפון.  אסור לאפשר לזה לקרות כל מקום שנכבש

טראמפ, אל תהיה אובמה!

עם ישראל זה הזמן להשמיע את הקול שלנו, גם מול בעלות בריתנו! ההסכם של טראמפ עם איראן מסוכן מאוד לישראל ומסוכן לארצות הברית. זה הזמן

סרטונים:

חדשות ועדכונים

0
נשמח לתגובה שלך.x