האליטה לא מוכנה לשחרר כוח – ולכן לא תהיה פשרה

מתן גרפי מזהיר: האליטה מסרבת לשחרר כוח ולהתפשר – ולכן ישראל צועדת לעימות עמוק, כשמי שאחראים לכשלי העשורים האחרונים מסרבים לתת דין וחשבון.

שתפו:

יו״ר תנועת אם תרצו, מתן גרפי, התייחס בראיון ל־ערוץ 14 למשבר הפוליטי והביטחוני, וטען כי ישראל ניצבת בפני מאבק עמוק על מוקדי הכוח במדינה – מאבק שאין בו כוונה אמיתית לפשרה מצד האליטה השלטת.

לדבריו, “חלק גדול מהכוח שהאליטה מחזיקה בו – היא לא מוכנה לשחרר. אין פה שאלה לאן הדבר הזה מוביל”. גרפי הדגיש כי דפוס הפעולה הזה חוזר שוב ושוב: בהתנגדות לרפורמה המשפטית, בחוק הגיוס, ובכל ניסיון לשינוי מהותי במבנה קבלת ההחלטות במדינה.

עוד טען גרפי כי האליטה, שחלקה משולב זה עשרות שנים במערכת הביטחון ובכוחות הביטחון, אינה מוכנה לתת דין וחשבון על מדיניות וטעויות מצטברות של 20–30 השנים האחרונות. “בגלל זה לא תהיה פשרה”, אמר, “הם ילכו עד הסוף בנושא הזה”.

באם תרצו מסרו כי דבריו של גרפי משקפים מציאות שבה קבוצה מצומצמת מנסה לשמר כוח והשפעה, גם במחיר של העמקת הקרע הציבורי, וקראו לשקיפות, אחריות ציבורית והשבת מוקדי ההכרעה לידי הציבור ונבחריו.

שתפו:

5 1 הצבעה
דירוג המאמר
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
guest
0 תגובות
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות

פרסומים אחרונים:

דרוש/ה רכז/ת שטח לתנועת אם תרצו

רוצה להיות אושיית רשת משפיעה? אוהב/ת מצלמה ורשתות חברתיות? אכפת לך ממדינת ישראל, ולא מפחד/ת להביע את דעתך? *בוא/י להיות רכז/ת השטח של אם תרצו!*

דרוש/ה רכז/ת פרויקטים לתנועת אם תרצו

במסגרת התפקיד: ניהול ותפעול פעילות הסברתית ופרסומית עבודה מול פעילים ומתנדבים הובלת משימות שטח ולוגיסטיקה עבודה דינמית בסביבה ציבורית משתנה דרישות התפקיד: הזדהות עם ערכי

NATCON ירושלים 2026 — כנס השמרנות הלאומית בבנייני האומה, 6–8 באוקטובר

NATCON ירושלים 2026: כנס השמרנות הלאומית בבנייני האומה

ועידת השמרנות הלאומית NATCON — החממה האינטלקטואלית שעיצבה מדיניות ימין בממשלות בארצות הברית ובאירופה זה יותר מעשור — מגיעה לישראל. הכנס יתקיים בירושלים ב־6–8 באוקטובר 2026, בין שני מחזורי בחירות גורליים שיקבעו את עתיד המערב, ויאפשר מפגש עם מנהיגי המחנה השמרני־לאומי בעולם.

פרויקטים אחרונים:

קמפיין דרישה לפצ״ר: חקר הדלפת סרט NAZA

זהו עמוד קמפיין ופעולה ציבורית הקורא לפצ״ר לפתוח בחקירה בעקבות סרט NAZA — לא כתבת חדשות, אלא יוזמה לשליחת מייל ודרישה רשמית. לרקע החדשותי ולפרטי

גרפיקה על שקיפות ומימון ייצוג הפצ״רית

מי מממן את ייצוג הפצ"רית?

לפני כמעט שנה שלחנו בקשת חופש מידע רשמית לצה״ל: כמה מכספי המסים הולכים לעורכי הדין הפרטיים, אילו הסכמים נחתמו ומי אישר את המימון. צה״ל ביקש

שומרים על טוהר הבחירות

בואו להיות מפקחים בקלפי יחד נוודא שהקול הציוני נספר. ב19.08 נפתחת ההרשמה לתפקיד מפקחי טוהר הבחירות. חייבים אתכם שם. הרשמו כאן בטופס שנעדכן אתכם מיד

סרטונים:

חדשות ועדכונים

0
נשמח לתגובה שלך.x