חשיפה: משטרת ישראל שילמה לפורום מקצועי שעסק בתדמית התקשורתית של המשטרה ולא שמרה פרוטוקולים

שתפו:

לאחר פרעות תשפ"א בהם אזרחים ערבים התפרעו, תקפו וביצעו מעשי לינץ' ביהודים במהלך ימי מבצע "שומר החומות" ולאור קשיי מערכות האכיפה להתמודד עם האתגרים הגיש אגף המחקר של תנועת אם תרצו בהובלת אלון שוורצר בקשת חופש מידע למשטרת ישראל בחודש מאי 2021.

בקשת חופש המידע עסקה בפורום המייעץ אותו הקימה המשטרה במטרה להתמודד עם אתגרי שיטור, בין היתר בקרב האוכלוסיה הערבית בישראל. תשובת המשטרה שהתקבלה ביולי 2021 הייתה לא פחות ממדהימה, ולא לטובה.

 

במענה לבקשת חופש המידע השיבה משטרת ישראל כי:

מועד ההחלטה על הקמת הפורום המייעץ הוא 18/07/2016. על פי מסמך סטטוס על הקמת הפורום המייעץ מאותו תאריך, שצורף במענה המשטרה, צוין כי "הפורום יתכנס פעמיים בשנה וירוכז ע"י מחלקת אסטרטגיה באג"ת, ע"פ המתווה שהוגדר בסימוכין 1".

אך למרות זאת, ובמהלך כ-5 שנים ממועד ההחלטה ועד קבלת המענה ממשטרת ישראל (ביולי 2021) התכנס הפורום בשלושה מועדים בלבד: 07/12/2016, 18/07/2017 ובמועד 15/04/2018.

 

לבקשתנו לקבל פרוטוקולים והחלטות של הפורום המייעץ למשטרה נמסר במענה כי "אין את המידע המבוקש ולכן אנו דוחים חלק זה של בקשתך בהתאם לאמור בסעיף 8 (3) לחוק חופש המידע, תשנ"ח-1988".

 

למרות זאת, ולגבי המפגש השלישי משנת 2018 מסרו במשטרה כי "לפי מדור חקר ומדיניות במחלקת אסטרטגיה המפגש השלישי יוחד לעולם התקשורת ואמון הציבור במשטרה. לציין המטרה מפורום זה לספק למפכ"ל, רנ"צ (בדימוס) רוני אלשיך, עצות אקדמיות בתחום השיטור."

 

ואף על פי שלא היו פרוטוקולים מפגישות הפורום נמסר כי לפי מדור מחקר ומדיניות של המשטרה נכחו מטעם המשטרה: רנ"צ (בדימוס) רוני אלשיך, ראש אג"ת ניצב צביקי טסלר, רמ"ח אסטרטגיה נצ"מ לילך לאופמן-גברי וראש מדור מחקר ומדיניות סנ"צ מיה זיסו.

 

חברי הפורום שאינם מהמשטרה:

יו"ר הפורום פרופ' דיוויד וייסבורד (אוני' עברית), ד"ר באדי חסייסי (אוני' עברית), ד"ר טל יונתן-זמיר (אוני' עברית), פרופ' גיא בן-פורת (אוני' בן-גוריון), ד"ר תומר עינת (אוני' בר-אילן), ד"ר ענת פלג (אוני' בר-אילן), פרופ' יוסי אלמוג (אוני' עברית), ד"ר יהונתן גבעתי (אוני' עברית), ד"ר גוסטאבו מש (אוני' חיפה), ד"ר קנת מן (אוני' תל-אביב, אמריטוס) ד"ר אורן גזל (אוני' חיפה).

 

ראוי לציין כי על פי מסמך הסטטוס של הקמת הועדה מה-18/07/2016 "הוחלט לשלם לכל משתתף בכל מפגש סכום של 1,500 ₪ עפ"י אומדן של 3-4 שעות למפגש בהתאם לתעריף חשכ"ל".

 

מדובר במענה מדהים שאמור לעורר את כל הציבור. משטרת ישראל החליטה להקים פורום מייעץ לקבלת עצות אקדמיות בשיטור. לשם כך שילמו משכורת מכספי ציבור לאנשי אקדמיה. במפגשים השתתפו בכירים במשטרה כמו מפכ"ל המשטרה דאז אלשיך וראש אג"ת טסלר. ואף על פי זאת, שזהו פורום שמעסיק על חשבון הציבור יועצים, ובכירי המשטרה משתתפים בו במסגרת תפקידם ואמורות להיות מופקות המלצות, תובנות או לכל הפחות לעלות לדיון שאלות מקצועיות לא נשמר אף פרוטוקול או המלצה. באופן אירוני, לפחות נמסר כי המפגש השלישי (שנת 2018) עסק באמון הציבור במשטרה.

 

אם לא די בכך, כשהמשטרה הציבה יעד של מפגש של פעמיים בשנה לפורום המלווה ניתן היה לצפות כי במהלך 5 שנים יפגשו 9-10 פעמים (בכל זאת, המענה נשלח באמצע השנה) אך למעשה ובניגוד להחלטת ההקמה הפורום נפגש 3 פעמים בלבד לפי המענה שהגיע ממשטרת ישראל.

 

משטרת ישראל היא גוף חיוני והכרחי לביטחונה ולמען שמירת הסדר של מדינת ישראל. שוטריה עומדים בחזית המאבק בטרור ובפשיעה. אנו רוצים משטרה יעילה ושניתן לשאת אליה עיניים בגאווה. לשם כך אנו מצפים מפיקוד המשטרה הנוכחי לעשות מאמצים לשיקום ביטחון הציבור בארגון ובעבודותו.

שתפו:

פרסומים אחרונים:

פרויקטים אחרונים:

סרטונים:

חדשות ועדכונים

אירועים קרובים

נא בדוק את החיבור שלך לאינטרנט

דילוג לתוכן