סיכום דיון בועדת החינוך של הכנסת ב-20/11/2018 של תום ניסני
הבוקר ייצגתי את @תנועת אם תרצו בדיון מעקב שיזמנו אחר ביצוע חוק מתן נקודות זיכוי למשרתי מילואים בהשכלה הגבוהה.
**
החוק חוקק בחודש יולי 2018, לאחר מאבק בן-שנה שהסטודנטים שלנו ניהלו בקמפוסים, למענכם – הסטודנטים. בתחילת השנה הזו גם חילקנו מאות תיקים כהוקרה למשרתי המילואים בקמפוסים שלנו בבן-גוריון, העברית, תל-אביב ובר-אילן. אנחנו פה בשבילכם.
לדיון היום הגעתי יחד עם שני רכזי שטח שלנו: Rikki Zalutמתל-אביב ו Yehuda Sharabany ממכללת הדסה.
**
החוק מתברר, לא מיושם בהמון מוסדות. חלקם פשוט החליטו להתעלם וחלקם "מתעכבים". מתחילת השנה הפעילים שלנו במעל 20 קמפוסים מבררים את הנושא לעומקו.
הנתונים שאספנו הם כאלה:
בדקנו כ- 60 מוסדות ביומיים האחרונים.
• 25 מוסדות נותנים נ"ז, מתוכם רק 13 עומדים בדרישות החוק.
• מתוך 8 האוניברסיטאות הרלוונטיות: 3 בלבד עומדות בדרישות החוק (העברית, בר-אילן, חיפה), 3 לא מספקות נ"ז למילואים כלל (הפתוחה, ב"ש ות"א), ו-2 מספקות אך לא עומדות בדרישות החוק (אריאל, טכניון).
• 14 מוסדות לא נותנים נ"ז בכלל.
• ב- 20 מוסדות לא היה ברור האם מספקים או לא: לא התקבלה תשובה מספקת בטלפון, בפניות מרכזי "אם תרצו" או באתר האינטרנט.
**
שתבינו, בנוסף לזה ברוב המוסדות ישנו חוסר מענה משווע לסטודנטים שבסך-הכל רוצים לקבל את מה שמגיע להם על שירותם למען החברה והמדינה.
מסתבר שבאוניברסיטאות עוד לא "התאוששו" מזה שנחקק חוק, חלילה וחס, למען משרתי המילואים וראש מנהלת האוניברסיטאות דבורה מרגוליס, התעקשה לציין שוב כי "ועד ראשי האוניברסיטות התנגדו לחקיקה כי החוק פוגע בחופש האקדמי".
אני רק רוצה להזכיר, שברוב האוניברסיטאות מעניקים כבר שנים נ"ז על "נבחרת כדורעף" או "ניווט בשטח". אבל מילואים? לא בא להם בטוב.
**
אנחנו נמשיך ללוות את החוק וישומו בשטח ככל שידרש. לא ישאר מילואימניקים סטודנט או סטודנטית מילואימניקית שלא יקבלו מה שמגיע להם. משרתי המילואים מהווים את חוד החנית של הציבור הישראלי וזכו בצדק להוקרה נוספת. פעילי התנועה בכל רחבי הארץ עוקבים אחרי הנושא ונמשיך ללחוץ על המוסדות עד אשר כל משרתי המילואים יקבלו את המגיע להם.
אני מודה לחברי הכנסת מירב בן ארי – Merav Ben Ari ועודד פורר – Oded Forer שאישרו וקידמו את קיום הדיון.
— עם תנועת אם תרצו.