ביום שישי האחרון (25.07.10) ערכה תנועת אם תרצו יום הסברה מרוכז ל-19 אקדמאים מארה"ב, קנדה, בריטניה, רומניה, גרמניה ויפן, שעוברים בארץ קורס במסגרת "מכללת הגליל".
האקדמאים הוזמנו לאוהל הידידות, אוהל אירוח בדואי של מוסא עידאת שליד בית זרזיר, שם שמעו הרצאה באנגלית על אם תרצו מפי מתן פלג רכז הסניף באונ' חיפה, לאחר מכן שמעו הרצאה מסעיד ע'טאס שהיה מג"ד ומפקד בית הספר לקצינים של צד"ל והיום יועץ השר יוסי פלד לענייני משפחות צד"ל. סעיד הרצה בפניהם על הקמתו של צד"ל, תפקודו של צד"ל, מערכת היחסים בין העדות והדתות השונות בלבנון, המערכה מול אש"ף בלבנון דאז ומול החיזבאללה היום ועוד. את הדברים תרגם לאנגלית אייל אשכול רכז המדיה והמחשוב באם תרצו.
לאחר הרצאה זו סעדו כולם את ארוחת הצהריים ממיטב המטבח הבדואי ולראשונה למדו איך לנגב חומוס כפי שצריך ומכל הלב.
מאוהל הידידות המשיכו לביתה של משפחת גריפאת בבית זרזיר. שם פגשו את המשפחה ושמעו הרצאה מפי אל"מ יוסי חדד מפקד יחידת הגששים של פיקוד דרום ויועץ אלוף פיקוד דרום לענייני בדואים. חדד הרצה על העדה הבדואית בצפון ובדרום, על תרבותה, מאפייניה, קשריה עם מדינת ישראל וכן על בעיותיה השונות. חדד הדגיש את החשיבות ואת המאמצים שצה"ל משקיע בבני העדה המתגייסים לצבא, כגון חופשות מיוחדות, השלמת לימודים, לימודי נהיגה ועוד כל זאת על מנת לשפר את יכולתם להשתלב בחברה הישראלית לכשישתחררו.
לאחר מכן דיבר אל"מ חדד על משפחת גריפאת, על השתלבות בניה ובנותיה במערכת החינוך, במערכת הביטחון וכסטודנטים באקדמיה וסיפר את סיפורו של מאלק גריפאת ז"ל בן המשפחה ששרת כסגן מפקד פלוגה תחת פיקודו כמג"ד ונפל בקרב עם מחבלים ברצועת עזה בשנת 2002.
לאחר ההרצאה יצאו כולם לחצר בית המשפחה לראות את האנדרטה לזכרו של מאלק גריפאת שהועתקה לאחר ההתנתקות ממקום נפילתו ברצועת עזה לבית המשפחה בבית זרזיר.
לאחר כמה מילים ליד האנדרטה, קינחו האמריקאים והארופאים בסיבובי רכיבה על סוס וגמל של משפחת גריפאת שמאלק ז"ל היה קשור אליהם וגידל אותם.
במהלך הרצאתו של מתן שאל אחד מהאירופאים האם מי שאינו יהודי יכול להיות ציוני, את השתובה לכך הוא קיבל ממשפחת גריפאת.
את היום תיאם והוציא לפועל עידו כרמל הרכז לשיתוף וענייני מיעוטים באם תרצו.
ביום חמישי שלפני הגיעה קבוצה של שמונה סטודנטים וסטודנטיות מדנמרק הנמצאים בארץ במהלך הקיץ ועוברים סמינר על הסכסוך, במסגרתו נפגשים עם קבוצות שונות בחברה הישראלית, תנועות, ארגונים וכן עם ערבים. הקבוצה הגיעה לפגישה והרצאה עם אם תרצו ושעה פגישה שתוכננה מראש התפתחה לשלוש שעות של הרצאות מפי ארז תדמור, רונן שובל, פרופסור ג'ורג' אליה צרפתי מאוניברסיטת סורבון בצרפת וכן סרטון על גבולות בני הגנה של המרכז הירושלמי לעינייני ציבור ומדינה.
יש לציין כי הסטודנטים יצאו עם מטען רב ועם עובדות שלא שמעו לפני כן כדוגמת הרכב האוכלוסיה בירדן (80% פלסטינים ו-20% האשמים) מהות הסכסוך על עצם הכרת הפלסטינים בקיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית, על שנת הקמת אש"ף (1964) ועוד עובדות מהותיות וחשובות להבנת הסכסוך שלא היו מודעים להן לפני כן.