דו"ח מצב הריסות בתי מחבלים המעורבים בפיגועים

הגיע הזמן לשנות את הגישה - הריסת בתים בסמיכות לפיגוע תחזק את ההרתעה. דורשים לפעול מיד!

שתפו:

דו"ח מצב הריסות בתי מחבלים המעורבים בפיגועים

בשבוע שעבר פורסם בעיתון ישראל היום הדו"ח של אגף המחקר בתנועת אם תרצו שחושף כי מאז תחילת שנת 2023 בוצעו 12 פיגועים קשים בהם נרצחו 26 בני אדם – אולם מתוך 17 המחבלים המעורבים באותם פיגועים, וזהותם ידועה בוודאות, בית אחד נהרס ובית אחר נאטם.

 

עיכוב בהריסת בתים – פוגעת בהרתעה!

כמה דוגמאות:

  • לבית של המחבל חיירי עלקם שרצח את רפאל בן אליהו, אלי מזרחי ונטלי, איליה סוסנסקי, שאול חי, אשר נתן ואירנה קורולובה ז"ל הוצא צו הריסה ב-8/2, לפני כמעט 200 ימים, והבית טרם נהרס.
  • לבית של עבד חרושה ומוחמד חרושה שרצחו את הלל מנחם יניב ויגל יעקב יניב ז"ל הוצא צו הריסה ב-30/5 מאז הבית לא נהרס. הפיגוע התרחש ב-26/2 לפני יותר מ-150 ימים!
  • לבית של חאלד חרושה שרצח את הלל מנחם יניב ויגל יעקב יניב ז"ל עד תאריך כתיבת הדוח ב31/7 לא הוצא צו הריסה, כלומר 155 ימים אחרי הפיגוע ולא נמסרה ההודעה על כוונה להרוס את בית המחבל.
  • לבית של המחבל מאהר שלון שרצח את אילן גנלס ז"ל, בפיגוע שהתרחש ב27/2, לא הוצא צו הריסה. מאז הפיגוע חלפו יותר מ-150 ימים.
  • בתי המחבלים חסן קטנאני ומעאד מסרי, וסייען שלהם – אבראהים ג'בר שרצחו את לאה (לוסי) די ז"ל ובנותיה, רינה ומאיה ז"ל, בפיגוע שבוצע 7/4. עבר מיפוי ב-30/5/23 ומאז לא פורסם דבר על המשך הריסת הבית. כלומר מעל ל-115 ימים עברו מהפיגוע ולא הוצא צו הריסה.
  • מוחמד זלבאני רצח את לוחם מג"ב אסיל סואעד ז"ל ב-13/2. רק ב-9/6 צהל הודיע על כוונה להפעיל את סעיף 119 אבל עדיין לא נמסר צו ההריסה לבית. עברו יותר מ-170 ימים מהפיגוע!

יום לאחר שצה"ל קיבל את הדו"ח שלנו, צה"ל מסר כי נמסרה הודעה על כוונה להחרים ולהרוס את הבית בו התגורר המחבל. מקריות? אולי.

הגיע הזמן לשנות את הגישה – הריסת בתים בסמיכות לפיגוע תחזק את ההרתעה. דורשים לפעול מיד!

להורדת הדו"ח המלא לחץ כאן 

שתפו:

0 0 הצבעות
דירוג המאמר
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
guest
0 תגובות
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות

פרסומים אחרונים:

דרוש/ה רכז/ת שטח לתנועת אם תרצו

רוצה להיות אושיית רשת משפיעה? אוהב/ת מצלמה ורשתות חברתיות? אכפת לך ממדינת ישראל, ולא מפחד/ת להביע את דעתך? *בוא/י להיות רכז/ת השטח של אם תרצו!*

דרוש/ה רכז/ת פרויקטים לתנועת אם תרצו

במסגרת התפקיד: ניהול ותפעול פעילות הסברתית ופרסומית עבודה מול פעילים ומתנדבים הובלת משימות שטח ולוגיסטיקה עבודה דינמית בסביבה ציבורית משתנה דרישות התפקיד: הזדהות עם ערכי

יאיר גולן, יו״ר מפלגת הדמוקרטים, ששלחה פנייה משפטית נגד תנועת אם תרצו

הדמוקרטים של יאיר גולן שלחו לנו מכתב משפטי: רוצים להשתיק את אם תרצו

מפלגת הדמוקרטים בראשות יאיר גולן שיגרה פנייה משפטית מוקדמת לתנועת אם תרצו ולמפלגת הליכוד, ובה טענות על "פעילות בחירות" ואף אפשרות לראות בנו "גוף הקשור לסיעה" של הליכוד. ב־14 בספטמבר פורסמו במעריב פרטי המכתב, כולל איומים בפנייה לוועדת הבחירות ולמבקר המדינה. אנחנו בתנועת אם תרצו משיבים בבירור: אין לנו שום קשר למפלגת הליכוד, הטענות שקריות, והניסיון להשתיק את רוב העם ברדיפה משפטית לא יצליח.

גרפיקה של תנועת אם תרצו עם הכותרת התיישבות בארצנו תעמולת בחירות, מעל כותרת ynet על הוראת היועמ״שית לדחות את הבנייה ב־E1 לאחר הבחירות

היועמ״שית דוחה בנייה ב־E1: 1,234 דירות ליד מעלה אדומים הפכו ל"תעמולת בחירות"

הייעוץ המשפטי לממשלה הנחה לדחות בחודש את המועד האחרון להגשת הצעות במכרז לבניית 1,234 יחידות דיור במתחם E1, הסמוך למעלה אדומים, כך שהמשך ההליך יידחה לאחר הבחירות לכנסת. לפי הדיווחים, הנימוק הוא חשש להשפעה על הבחירות ולהיבטי תעמולת בחירות. ראש העיר גיא יפרח אומר שדווקא עצירת המכרז היא התערבות פוליטית, והעירייה עתרה לבג״ץ. אנחנו בתנועת אם תרצו אומרים: לעצור דיור חיוני בגלל שיקולים של ייעוץ משפטי זה ניתוק מוחלט.

פרויקטים אחרונים:

עוצרים את ההכפשה של חיילי צה"ל

בעקבות השתתפותם האפשרית של משרתי צה״ל בסרט NAZA שלחנו מכתב לרמטכ"ל ולשר הביטחון בדרישה לאתר את המרואיינים. להדיחם לאלתר ולמצות נגדם הליכים משמעתיים. לא יעלה

גרפיקה על שקיפות ומימון ייצוג הפצ״רית

מי מממן את ייצוג הפצ"רית?

לפני כמעט שנה שלחנו בקשת חופש מידע רשמית לצה״ל: כמה מכספי המסים הולכים לעורכי הדין הפרטיים, אילו הסכמים נחתמו ומי אישר את המימון. צה״ל ביקש

שומרים על טוהר הבחירות

בואו להיות מפקחים בקלפי יחד נוודא שהקול הציוני נספר. ב19.08 נפתחת ההרשמה לתפקיד מפקחי טוהר הבחירות. חייבים אתכם שם. הרשמו כאן בטופס שנעדכן אתכם מיד

סרטונים:

חדשות ועדכונים

0
נשמח לתגובה שלך.x