העם בחר רפורמה משפטית
אנחנו במערכה על עתיד הדמוקרטיה של מדינת ישראל
חובה לתקן את מערכת המשפט
בשבועות האחרונים יצאנו למספר פעולות לקידום הרפורמה וחיזוק נבחרי הציבור:
♦ ניסחנו מדריך לרפורמה המשפטית
כמו כן ניתן להזמין שלט עד הבית בעלות מסובסדת
♦ סרטוני הסברה על חשיבות הרפורמה
אנו עושים כעת מאמץ גדול שהרפורמה תעבור, אבל יש עוד הרבה דברים שנוכל לעשות – וכאשר ארגוני השמאל הקיצוני חלקם במימון ממשלות זרות מנסים ליצור כאוס ולמנוע את הרפורמה בכל מחיר אסור לנו להרפות.
בשבועות ובחודשים הבאים עד שהרפורמה תעבור בקריאה שלישית, הפעילויות שלנו נחוצות מתמיד.
תרומה קבועה לאם תרצו תאפשר לנו להגיב באופן מיידי,
ולהגדיל את הכח שלנו בשביל לשמור על מדינת ישראל אל מול
מפגינים חסרי אחריות שעלולים להוביל לאסון.
המדריך לרפורמה משפטית - עיקרי התכנית
אנו בטוחים שגם אתה ניצב בפני מכרים שיש להם שאלות על הרפורמה,
לשם כך הכנו מדריך לרפורמה המשפטית שתוכל לעיין, לקרוא ולשתף לחבריך
נשמח לסיוע שלכם בשיתוף המדריך בפלטפורמות השונות :
המצב כיום: ללא מקור חוקי, שופטי העליון נטלו לעצמם יכולת בלתי מוגבלת וחסרת תקדים בעולם, כדי להתערב בהחלטות של הממשלה, שריה והרשויות הכפופות להם על בסיס העילה שמדובר 'בחוסר סבירות קיצוני'.
ההצעה: ביטול יכולתם של שופטי העליון לפסול החלטות של הממשלה, שריה והרשויות הכפופות לה, על בסיס הנימוק שאותה החלטה לוקה 'בחוסר סבירות קיצוני'.
המצב כיום: לנציגים שאינם נבחרי הציבור יש רוב בוועדה. 5 מתוך 9 הנציגים הם שופטים ועורכי דין. כדי למנות שופטים דרוש רוב של 7 מתוך 9 ,וכתוצאה מכך נוצר ווטו לשופטים.
ההצעה: הועדה תורחב ל11 נציגים. יינתן ייצוג שווה לכל אחת משלוש הרשויות: 3 שופטים, 3 שרים, 3 חברי כנסת. הרוב הדרוש למינוי שופט יהיה רוב רגיל. בנוסף, ימונו שני נציגי ציבור על ידי שר המשפטים. התוכנית תאזן ותגוון את הרכב השופטים במערכת המשפט.
המצב כיום: בית המשפט פסל 22 חוקים שחוקקה הכנסת, ללא בסיס חוקי המאפשר לשופטים לעשות זאת. בנוסף, בית המשפט העליון קיים דיונים על חוקי יסוד והעלה את האפשרות שניתן לבטלם.
ההצעה: חוקי יסוד: על פי התוכנית, בית המשפט העליון לא יוכל לדון בחוקי יסוד מתוקף היותם חלק מהחוקה. פסילת חוקים: לראשונה, התוכנית תאפשר לבית המשפט העליון לפסול חוקים רגילים העומדים בסתירה לחוקי יסוד. הפסילה תתבצע בהרכב מלא של 15 שופטים, ברוב של 12 שופטים לפחות. פסקת ההתגברות: הכנסת תוכל, ברוב של 61 חברי כנסת, לשוב ולחוקק חוק שנפסל בבית המשפט העליון. תוקף החוק יהיה 4 שנים, או עד שנה לאחר תחילת כהונת הכנסת הבאה, המאוחר מביניהם.
המצב כיום: חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה הפכה למחייבת, ללא שום בסיס חוקי הקובע זאת. נוצרה פגיעה אנושה ביכולת הממשלה ושרי לקדם את המדיניות שבשמה נבחרו.
ההצעה: מינוי היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה יתבצע כמשרת אמון בידי השרים. היועצים המשפטיים יהיו כפופים לשר ולא ליועצת המשפטית הממשלה. חוות דעת משפטית לא תקבע את המצב החוקי ולא תחייב את הממשלה, אלא תישאר כשמה – חוות דעת משפטית של היועץ.
ניתן לקבל את השלטים בחינם בנקודות החלוקה הבאות:
לפרטים נוספים עמית : 054-884-3100